Willkommen

Willkommen auf der Webseite ‘t Geleeg – Ziegeleimuseum der Rupel region.

Site Frateur – Ziegelei in Boom, Belgien

Diese Ziegelel mehr als 4 ha gross, gibt ein sehr vollsändiges Bild einer typische Ziegelei in allen ihren Aspekten. Die restaurierte Hoffmanofen, Halter Ofen, Fliesen Schuppen sind das Ergebnis einer Menge Arbeit.

Auch die Machinenhalle mit Mischer, Kollergang und Schneckenpresse und  ein Spaziergang durch die Freilufttrockner sind Teil der Tour.

Hier und nirgendwo sonst kann man die allerletzte, komplette Ziegelei der Region Rupel sehen. Die Handstrichziegelprodukion  so wie  die machinelle Formgebung der Mauerziegel machen ein Bezug an dieses Museum unvergesslich.

Industriana label:

5 Gedanken zu „Willkommen

 1. Een middagje uit naar de steenbakkerijen ‘t Geleeg in Boom met de KWB van Hoboken Moretusburg. Wat een fijne interessante ervaring. Afwisselend binnen en buiten, afwisselend uitleg van onze serieuze en nuchtere gids Frederik en de passionele grappige pannenmaker Walter. Saai werd het nooit! Een steen gaat voor mij vanaf nu met andere ogen bekeken worden. Merci KWB, Merci Frederik en Walter.

 2. Hallo,
  op zaterdag 23 februari hebben we met ons gezinnetje (11 personen) een bezoek gebracht aan het steenbakkerij museum. Onze gids Walter heeft ons met hart en ziel het hele proces van het steenbakken met veel enthousiasme uitgelegd en zelfs bij randje vrieskou een dakpan gemaakt in klei. De kinderen mochten op de locomotief plaatsnemen en we kregen nog een klomp klei mee naar ons vakantieverblijf om zelf aan de slag te gaan.
  Een supertoffe ervaring, dik de moeite waard! DOEN!!!
  familie DW

 3. Hallo,
  Afgelopen weekend hadden wij een rondleiding geboekt voor het bezoek aan steenbakkerij Fraiteur.
  Als het goed is mag /moet het gezegd worden: niet alleen de rondleiding was perfect, maar de gids Walter is gewoonweg verbluffend! Een man die met hart en ziel en vol passie kan vertellen, met af en toe een kwinkslag en leuke mop…..gewoon weg fantastisch.
  Daarom een woord van dank voor deze man en ik hoop dat jullie dit hem kunnen overmaken!

  Met vriendelijke groeten,

Kommentare sind geschlossen.