Bienvenue

 

Bienvenue sur le website ‘t Geleeg – Le musée de briqueteries de la région du Rupel.

Site Frateur – Briqueterie à Boom, Belgique

La briqueterie sur 4 ha donne une image complète de une briqueterie typique dans tous ses aspects. Le four restauré, le four clamp et les séchoirs sont le résultat de beaucoup de travail.

L’atelier d’usinage, le mélangeur et le broyeur et une promenade dans les sèchoirs font partie de la visite.

Ici et nulle part ailleurs vous pouvez voir la dernière briqueterie de la région du Rupel. La présence à la fois d’une production manuelle de briques et une fabrique industrielle rend une visite mémorable.

Industriana label:

5 réflexions sur « Bienvenue »

 1. Een middagje uit naar de steenbakkerijen ‘t Geleeg in Boom met de KWB van Hoboken Moretusburg. Wat een fijne interessante ervaring. Afwisselend binnen en buiten, afwisselend uitleg van onze serieuze en nuchtere gids Frederik en de passionele grappige pannenmaker Walter. Saai werd het nooit! Een steen gaat voor mij vanaf nu met andere ogen bekeken worden. Merci KWB, Merci Frederik en Walter.

 2. Hallo,
  op zaterdag 23 februari hebben we met ons gezinnetje (11 personen) een bezoek gebracht aan het steenbakkerij museum. Onze gids Walter heeft ons met hart en ziel het hele proces van het steenbakken met veel enthousiasme uitgelegd en zelfs bij randje vrieskou een dakpan gemaakt in klei. De kinderen mochten op de locomotief plaatsnemen en we kregen nog een klomp klei mee naar ons vakantieverblijf om zelf aan de slag te gaan.
  Een supertoffe ervaring, dik de moeite waard! DOEN!!!
  familie DW

 3. Hallo,
  Afgelopen weekend hadden wij een rondleiding geboekt voor het bezoek aan steenbakkerij Fraiteur.
  Als het goed is mag /moet het gezegd worden: niet alleen de rondleiding was perfect, maar de gids Walter is gewoonweg verbluffend! Een man die met hart en ziel en vol passie kan vertellen, met af en toe een kwinkslag en leuke mop…..gewoon weg fantastisch.
  Daarom een woord van dank voor deze man en ik hoop dat jullie dit hem kunnen overmaken!

  Met vriendelijke groeten,

 4. Welkom op onze vernieuwde website.
  Bienvenue sur notre nouveau site.
  Willkommen auf unserer neuen Webseite.
  Welcome on our new website.

Les commentaires sont fermés.